Kom igång med e-handel

Om du har gått vår gratiskurs "Introduktion till e-handel" så har du säkert redan förstått att e-handel är ett område som spänner över många områden, och att vi bara skrapade på ytan kring vad det innebär att driva e-handel.

I online-kursen “Kom igång med e-handel” går vi in djupare på de olika delarna kring vad det handlar om att driva en egen e-handel. Kursen kan du läsa helt i din egen takt och alla lektioner finns tillgängliga via webben. Lektionerna är en blandning av video och text, med länkar till olika verktyg och mer att läsa.

De över 30 lektionerna är indelade i 8 avsnitt:

  1. Introduktion till kursen
  2. Kunden och ditt erbjudande
  3. Ekonomi och företagande
  4. Produkter
  5. Det tekniska och praktiska
  6. Digital marknadsföring
  7. Kundvård
  8. Avslutning, med tips för framtiden

I de här avsnitten fördjupar oss mer i allt från att sätta din egen strategi och identifiera kunden, till att välja plattform och komma igång med marknadsföringen av din butik. Vi kommer också prata om andra områden som logistik, betallösningar, bokföring, juridik och mycket annat som du behöver känna till för att driva ditt eget företag med e-handel.

Kursen är omfattande och ger dig en bra start inför lanseringen av din egen e-handel. Efter kursen kommer du ha en bra översikt över vad som behövs för att komma igång med e-handel, och hur du börjar driva trafik och försäljning i din butik. Du kommer ha en bra översikt över online marknadsföring och hur du bäst tar hand om din kund efter köpet.


Din kursledare


Maria Richardsson
Maria Richardsson

Jag heter Maria Richardsson, och har jobbat med e-handel i mitt egna bolag i över 10 år. Det har varit en otrolig resa, en riktig berg- och dalbana, som varje företagsresa är. Under de här åren har jag nog provat på allt man kan tänka sig, jag har lanserat 4 olika butiker, jag har gjort flera plattformsbyten, vi har stått på marknader och gjort popup-butiker, ja vi har verkligen provat det mesta. En del har gått bra och annat har gått mindre bra. Men det är ju så det är med företagande – du vet inte förrän du har provat, och om det inte går som du har tänkt dig så har du lärt dig något viktigt.

Nu driver jag Nordic Poster Collective, samtidigt som jag också varit ansvarig för inkubatorn på E-commerce Park i Helsingborg (Sveriges enda inkubator inriktad på e-handel) och utbildar företagare i e-handel även i andra sammanhang. Jag märker att många har ungefär samma funderingar kring i vilken ände man ska börja och vad som är värt att tänka på, och därför vill jag nu dela med mig av mina erfarenheter!

Jag hoppas att den här online-kursen för att lära dig e-handel kommer inspirera dig och ge dig bra verktyg för att komma igång. Anmäl dig till gratis-kursen för att få en introduktion här, eller hoppa direkt in i vår fördjupande kurs för dig som vill lära dig mer.

Välkommen!
Maria Richardsson
Grundare av Ehandelskurser.com och Nordic Poster Collective

Har du några funderingar? Hör gärna av dig till mig på [email protected].


Kursens innehållVanliga frågor


När börjar kursen?
Kursen börjar nu, dvs så fort du har anmält dig till kursen och betalat avgiften. Du får då tillgång till allt material och kan läsa kursen helt i din egen takt.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
När du har betalat kursen så har du tillgång till kursen i ett helt år - inte illa, eller hur!? Under det här året kommer du ha bra stöd i materialet, så att du kommer igång med din egen e-handel.
Kan flera personer gå kursen när jag har betalt den?
Nej, kursen är personlig och varje person som vill gå kursen behöver anmäla sig själv.

Börja nu!